Je voetafdruk

18 juli t/m 13 september 2020
Forteiland Pampus

Het Klimaatmuseum gaat voor Pampus

Deze zomer ging Het Klimaatmuseum voor Pampus. Drie kunstenaars (geselecteerd met een open call) creëerden en exposeerden nieuwe kunst over klimaat op Forteiland Pampus. Daarbij lieten zij zich inspireren door het eiland en de bezoekers.

Van 18 juli tot 15 augustus waren de kunstenaars veel op het eiland aanwezig om hun nieuwe kunst te creëren. Daarna waren de kunstwerken nog tot en met 13 september te bewonderen als expositie. Allemaal coronaproof. Het was een geweldige zomer.

Tijdens het project organiseerden we ook een publieksprogramma, met:

• Workshops (meedoen met de kunstenaars)
  • Meetups (in gesprek gaan met klimaatexperts)
  • Sleepovers (magisch!)

De kunstenaars

India Rose Klap
Kent Chan
Anne Fehres & Luke Conroy

Over Pampus

Forteiland Pampus ligt in het IJmeer voor de kust van Amsterdam en Muiden. Het is een museum, UNESCO Werelderfgoed en onderdeel van de historische verdedigingslinie Stelling van Amsterdam. Het eiland werkt er momenteel aan om volledig duurzaam en zelfvoorzienend te worden.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door:
Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van Het Klimaatmuseum.