Je voetafdruk

18 juli t/m 13 september 2020
Forteiland Pampus

Het Klimaatmuseum gaat voor Pampus

Deze zomer gaat Het Klimaatmuseum voor Pampus! We nodigen drie kunstenaars uit om nieuw werk over klimaat te creëren en exposeren op Forteiland Pampus. Daarbij laten zij zich inspireren door het eiland en de bezoekers.

Van 18 juli tot 15 augustus zijn de kunstenaars veel op het eiland aanwezig om hun nieuwe werk te creëren. Daarna zijn de werken nog tot en met 13 september te bewonderen als expositie.

Ook organiseren we een superleuk publieksprogramma. Kortom: deze zomer kan niet meer stuk. Plan gauw je bezoek!

Tickets

Belangrijk: reserveer je tickets voor de boot en het eiland van te voren online. Er gelden verschillende tarieven. Kinderen krijgen bijvoorbeeld korting (tot vier jaar is gratis) en met een museumkaart betaal je alleen voor de boot.

Tijden

Pampus is open van dinsdag tot en met zondag, van 10:30 tot 17:00 (soms tot 19:30) uur. De veerboot gaat vanuit Muiden, Amsterdam IJburg en Almere. Je kunt natuurlijk ook met een eigen boot komen. Check de actuele tijden en vaarten.

De kunstenaars

India Rose Klap
Kent Chan
Anne Fehres & Luke Conroy

Nieuwe kunst over klimaat

De drie kunstenaars (geselecteerd middels een open call) maken nieuw werk over klimaat. Ze laten zich daarbij inspireren door het eiland en de bezoekers. Je kunt hen stap voor stap volgen in hun proces. Klik op de buttons hierboven en ontdek meer.

Ben je nu op Pampus? Gebruik dan de webapp!

Programma

Naast het creëren en exposeren van de kunstwerken, organiseren we ook een publieksprogramma. Onder andere met workshops (doe mee met de kunstenaars), meetups (in gesprek met kunst- en klimaatexperts) en sleepovers (magisch!). Allemaal coronaproof. Meer informatie over de inhoud, data en tijden.

Corona

Forteiland Pampus heeft maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Iedereen houdt anderhalve meter afstand, op de veerboot is een mondkapje verplicht, het eiland is eenrichtingsverkeer, er zijn tussenschotten geplaatst in het paviljoen (restaurant), op veel plekken staat desinfecterende handgel, er gelden time slots en er wordt extra gereinigd. Meer informatie.

Over Pampus

Forteiland Pampus ligt in het IJmeer voor de kust van Amsterdam en Muiden. Het is een museum, UNESCO Werelderfgoed en onderdeel van de historische verdedigingslinie Stelling van Amsterdam. Het eiland werkt er momenteel aan om volledig duurzaam en zelfvoorzienend te worden.

Wij raden je aan om met het ov en/of de fiets naar de veerboot te reizen. Wel zo duurzaam! Meer informatie over de route.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:
Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van Het Klimaatmuseum.