Je voetafdruk

26 augustus t/m 22 september 2021
Leiden

Klimaatmakers

Bedenk nieuwe klimaatuitvindingen! Samen met kunstenaars bedenken én maken we spiksplinternieuwe uitvindingen die klimaatproblemen oplossen. Denk aan een vliegende bakfiets, een onzichtbare dijk of een tijdreizende afvalvreter. Niets is te gek. Doe je mee? Bekijk het programma hieronder.

Klimaatmakers is geschikt voor álle leeftijden, extra leuk voor families.

Dit project is van 26 augustus tot en met 22 september 2021 onderdeel van Festival 2030 in Leiden.

 

Programma

Doe mee: Bedenk jouw klimaatuitvinding
Iedereen kan het, klimaatuitvindingen bedenken. Door ons speciale Klimaatmakers spel te doen, kom je op de meest bijzondere ideeën. Kunstenaars kiezen de leukste uitvindingen uit om écht te gaan maken.
Wanneer: Donderdag 26 augustus t/m zaterdag 18 september, 10:00 – 17:00 uur
Waar: Van maandag 13 tot en met zaterdag 18 september is het Klimaatmakers spel te doen op het nieuwe stadsstrand van Leiden, ter hoogte van Lammenschansweg 140. Daarnaast neemt de Festivalfiets het spel vanaf 26 augustus mee langs alle activiteiten van het festival.
Toegang: Gratis, kom gezellig langs!

Kom kijken: Kunstenaars aan het werk
Een aantal kunstenaars kiezen de leukst bedachte klimaatuitvindingen uit om écht te gaan maken. Je kan de kunstenaars live aan aan het werk zien, in een broeikas midden op het nieuwe stadsstrand van Leiden. Spectaculair.
Wanneer: Woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 september, 11:00 – 17:00 uur
Waar: Op het nieuwe stadsstrand, ter hoogte van Lammenschansweg 140.
Toegang: Gratis, kom vooral spontaan langs!

Bieden maar: Grote veiling van de klimaatuitvindingen
Als ontknoping van het project, organiseren we een grote veiling van de klimaatuitvindingen. Alle kunstwerken worden gepresenteerd en een jeugdjury beslist over de beste bieders. Het gaat hierbij niet om het hoogste geldbedrag, maar om de beste commitment die een bieder doet om een klimaatprobleem op te lossen. Wat heb jij te bieden?
Wanneer: Woensdag 22 september, 17:00 – 19:00 uur
Speciale gasten: Introductie door Huri Sahin van het Kinderrechtencollectief en de veilingmeester is Sander Kuin.
Waar: Bij PLNT, aan de Langegracht 70
Aanmelden: Graag een mailtje sturen naar info@hetklimaatmuseum.nl. Wees er snel bij, want vanwege corona is er beperkte plek. Je kunt de veiling ook volgen via deze livestream.

De kunstenaars


Rob Voerman
Karl Karlas
Maarten Slof

Locaties

Klimaatmakers vindt plaats op 2 plekken in Leiden:

  • Het nieuwe stadsstrand van Leiden, ter hoogte van Lammenschansweg 140
  • PLNT, aan de Langegracht 70

Bestel het Klimaatmakers spel

Kan je er niet bij zijn in Leiden? En wil je wel graag het Klimaatmakers spel doen? Leuk! Voor 75 euro krijg je het spel thuisgestuurd. Bestellen kan door een mailtje te sturen naar info@hetklimaatmuseum.nl.

Ook voor scholen, organisaties en bedrijven is het Klimaatmakers spel heel geschikt. Informeer naar de speciale editie van het spel, het bijbehorende lespakket, op maat gemaakte trainingen en workshops met kunstenaars.

Klimaatmakers is onderdeel van Festival 2030
Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van Het Klimaatmuseum.