Je voetafdruk

26 augustus t/m 22 september 2021
Leiden

Klimaatmakers

In september 2021 was Klimaatmakers onderdeel van Festival 2030 in Leiden. Samen met 3 kunstenaars en ruim 500 kinderen bedachten én maakten we spiksplinternieuwe uitvindingen die klimaatproblemen oplossen. Van een stofzuiger die de zeebodem wegzuigt om zeespiegelstijging te voorkomen, tot een jasje voor bomen zodat ze niet gekapt kunnen worden. Niets was te gek.

Programma

Klimaatmakers bestond uit 3 onderdelen:

Bedenk jouw klimaatuitvinding

Door ons speciale Klimaatmakers spel te doen, kwamen ruim 500 kinderen tot de meest creatieve uitvindingen.

Kunstenaars live aan het werk

Drie kunstenaars kozen ieder een uitvinding om écht te gaan maken. Ze maakten hun kunstwerk in 1 dag, in een broeikas (spectaculair). Bezoekers konden komen kijken.

Grote veiling van klimaatuitvindingen

Als ontknoping van het project, organiseerden we een veiling voor de drie klimaatuitvindingen. Een jeugdjury besloot wie het beste bod deed. Het ging daarbij niet om het hoogste geldbedrag, maar om het beste commitment. Meer informatie over de veiling.

De kunstenaars


Rob Voerman
Karl Karlas
Maarten Slof

Locaties

Klimaatmakers vond plaats op verschillende plekken in Leiden, waaronder:

  • TechnoLab, op het Betaplein 28
  • Het nieuwe stadsstrand, ter hoogte van Lammenschansweg 140
  • PLNT, aan de Langegracht 70

Meedoen met Klimaatmakers

Speciale pakketten

Voor scholen, organisaties en bedrijven is Klimaatmakers heel geschikt. Informeer naar de speciale editie van het spel, het bijbehorende lespakket, op maat gemaakte trainingen en workshops met kunstenaars.

Samenwerken?

We zoeken nieuwe samenwerkingen om het project door te laten groeien. Dus zou je betrokken willen worden, bijvoorbeeld met jouw school, gemeente of organisatie? Laat het ons dan weten! Stuur een mailtje naar info@hetklimaatmuseum.nl.

Klimaatmakers was onderdeel van Festival 2030 in Leiden
Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van Het Klimaatmuseum.