Je voetafdruk

15 oktober t/m 2 november 2019
Utrecht Centraal Station

Allereerste tentoonstelling

Van 15 oktober tot en met 2 november 2019 organiseerde Het Klimaatmuseum de allereerste tentoonstelling. Een pop-up midden op Utrecht Centraal Station. Allerlei kunstenaars, ontwerpers en performers deden mee. En we organiseerden ook een leuk en interessant programma met performances en meet-ups.

Samen met in totaal zo’n 8000 bezoekers hebben we een hoopvol antwoord gegeven op de klimaatcrisis. Een antwoord boordevol creativiteit en verbeeldingskracht. Dat is belangrijk. Want pas als we ons een duurzame wereld kunnen verbeelden, kunnen we die duurzame wereld ook creëren.

De pop-up is nu afgelopen, maar voor Het Klimaatmuseum is dit pas het begin…

15 oktober tot en met 2 november 2019, dagelijks van 8:00 – 20:00 uur

Utrecht Centraal Station (stationshal), ter hoogte van perron 19 – 20

Toegang
Helemaal gratis!

Bekijk ook de digitale catalogus.

Line-up

Daan Roosegaarde (Studio Roosegaarde)
Next Nature Network
Maarten Vanden Eynde
Emma van der Leest
Diana Scherer
Sun City
Angelina Kumar

Performances

Elke zaterdag tussen 14:00 en 15:00 uur kwam spoken word artiest Kiddo Cee langs om performances te geven. En tijdens de opening vond een spectaculaire flashmob plaats onder leiding van choreograaf Lotte Willemsma.

Ingrid Govers (Tentoonstellingsontwerp)
Multitude (Grafisch ontwerp)
Studio Met Met (Productie en ondersteuning tentoonstellingsontwerp)
Yvonne Dubbers en Nils van Beek van TAAK (Curatoren)

Meet-ups

Tijdens de pop-up organiseerden we een aantal meet-ups met de kunstenaars.

Workshop met biodesigner Emma van der Leest
Woensdag 30 oktober, 20:00 – 21:30 uur
Emma van der Leest doet uniek onderzoek naar nieuwe duurzame materialen. In deze workshop liet ze bezoekers zelf ervaren hoe het is om te experimenteren met micro-organismen zoals schimmels, bacteriën en algen.

Seminar met muziektheatercollectief Sun City
Donderdag 31 oktober, 20:00 – 21:30 uur
Met Sun City loop je door de stad van de toekomst. Een stad zonder fossiele brandstoffen. Hoe klinkt ze? Hoe ziet ze eruit? Door middel van geluiden en stiltes stimuleerde Sun City onze verbeelding en gingen we in gesprek.

Meet-up met Next Nature Network, Milieudefensie en Stadsboerderij Hartstocht
Vrijdag 1 november, 16:30 – 18:00 uur
Wat eten we in een duurzame wereld? En wat is de toekomst van onze vleesconsumptie? Daarover gingen we in gesprek met een maker, denker en doener. En samen gingen we op zoek naar oplossingen.

Locatie:
Midden op Utrecht Centraal Station. Dat is super uniek!

Toegang:
Regulier: € 5
CJP: € 2,50
(Gratis: als je even krap bij kas zat)

Bedankt!

De pop-up werd mede mogelijk gemaakt door:

Fondsen
VSBfonds, K.F. Hein Fonds, Dr. Hendrik Muller’s Vaderlandsch Fonds, Elise Mathilde Fonds, Milieudefensie Groepenfonds, Bank Giro Loterij Fonds

Crowdfunders
Armin Soumillion, Ivanna van den Broek, Mélisande van Engelenburg, Wim Bovenlander, Loes Aaldering, Sylvia Klop, Paulien Gankema, Saskia Gras, Cees Post & Ineke Mulder, Job van den Assem, Peter Waltman, Jan Sander, Cees Alders, Denise de Boer

Speciale dank
Rixt Wieringa, Yvonne Dubbers, Nick Topp, Hilde Brontsema, Lisa Whittle, Esther Martens, Sylvia Klop, Nelly van der Draaij, Cees van Rutten

Route

De pop-up was te vinden midden in de stationshal van Utrecht Centraal Station, ter hoogte van perron 19 – 20. Vanaf buiten Utrecht was deze locatie natuurlijk het best te bereiken met de trein. Wel zo makkelijk en duurzaam!

De pop-up werd mede mogelijk gemaakt door:

Vraag en antwoord

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van Het Klimaatmuseum.