Je voetafdruk

Maker

Kent Chan

Titel

A Tropics Expanded

Jaar

2020

Plaats

Forteiland Pampus

A Tropics Expanded

Kent Chan maakt speciaal voor ons project Het Klimaatmuseum gaat voor Pampus nieuw werk over klimaat. A Tropics Expanded wordt een video-installatie over een toekomstig tropisch Europa. Gefilmd en gebouwd op Forteiland Pampus. En met gastrolletjes voor bezoekers.

Onderaan deze pagina kun je het werk van Kent stap voor stap volgen.

Hoe ziet een tropisch Europa eruit?

De aarde warmt op. Ook hier in Europa. Eeuwige zomers, onder water gelopen steden, torenhoge dijken, woestijnen, Amersfoort aan zee… Hoe ziet een tropisch Europa eruit? Doe mee met de kunstenaar en laat je verbeelding de vrije loop. Je kunt meedoen op het eiland of op onze website.

Kent Chan

Kent Chan (1984, Singapore) woont en werkt in Maastricht. Hij is beeldend kunstenaar, curator en filmmaker. Kent heeft gestudeerd aan LASALLE College of the Arts in Singapore, en een master gevolgd aan het Sandberg Institute in Amsterdam. Hij heeft onder andere geëxposeerd in de Jan van Eyck Academie en op verschillende locaties in Azië. Later dit jaar toont hij ook werk in het Bonnefantenmuseum. Dit is de website van Kent Chan.

Workshop

Op zondag 26 juli geeft Kent een workshop. Niet alleen laat hij zien hoe hij te werk gaat – je kunt ook een gastrolletje spelen in zijn film! Welke scène zal het zijn? De workshop duurt ongeveer een half uur en is coronaproof.

Tijden: 12:00 en 14:00 uur
Toegang: naast je Pampus ticket geen extra kosten
Graag aanmelden (i.v.m. corona): info@hetklimaatmuseum.nl

Een door het klimaat veranderde toekomst lijkt ver weg en moeilijk voor te stellen, gebaseerd op de overtuiging dat er nog tijd is om verandering ongedaan te maken.

Kent Chan, beeldend kunstenaar, curator, filmmaker

Kom langs op Pampus!

Deze zomer (van 18 juli t/m 13 september 2020) gaat Het Klimaatmuseum voor Pampus! Drie kunstenaars creëren en exposeren nieuw werk over klimaat op Forteiland Pampus. Daarbij laten zij zich inspireren door het eiland en de bezoekers.

Ook organiseren we een superleuk publieksprogramma. Kortom: deze zomer kan niet meer stuk. Plan gauw je bezoek!

Updates van Kent

Hieronder kun je mijn werk stap voor stap volgen.

18 juli

Vandaag ga ik van start met de creatie van mijn werk. Bekijk het interview:

 

26 juli

Ik ben druk bezig met de opnames voor mijn film. En vandaag deden de deelnemers van de workshop mee! Ze zongen twee liedjes die ik speciaal voor de film heb geschreven. Bekijk de foto’s:

 

3 augustus

Hoe ziet een tropisch Europa eruit? Bezoekers helpen me met mijn film ‘A Tropics Expanded’ door antwoord te geven op deze vraag. Dit is een selectie van de vele antwoorden die al zijn gegeven:

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van Het Klimaatmuseum.