Je voetafdruk

Maker

Karl Karlas

Titel

Snelregenwater

Jaar

2021

Plaats

Leiden

Snelregenwater

De Snelregenwater installatie biedt een slimme oplossing voor extreem weer. Terwijl het op sommige plekken steeds vaker en heviger regent, wordt het op andere plekken juist steeds droger.

Met deze installatie, wordt het regenwater opgevangen en via lange buizen getransporteerd naar plekken waar ze wel wat extra vocht kunnen gebruiken. Win-win! De buizen zijn flexibel in te zetten: bovengronds of dwars door de aarde. Afhankelijk van de snelste route.

Karl Karlas

Karl Karlas (1991) maakte tijdens ons project Klimaatmakers dit spiksplinternieuwe kunstwerk. In 1 dag! Zij liet zich inspireren door de klimaatuitvinding die Zeteo (11 jaar) bedacht met het Klimaatmakers spel: de Snelregenwater.

Karl Karlas studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze is beeldend kunstenaar en geeft ook les als kunstdocent. Daarnaast is ze nauw betrokken bij ROEM (Ruimte Om Echt te Maken): een hecht collectief van jonge makers in Leiden.

Karl over haar deelname: “Voor mijn werk haal ik inspiratie uit materialen die voor de meeste mensen als afval beschouwd worden. Zoals sinaasappelnetjes, piepschuim vlokken of in dit geval paraplu’s. Ik kan mij verwonderen over hoe die materialen zijn ontstaan en gebruikt worden, maar ook zorgen maken over de single-use-products en plastics. Mijn werk gaat laat dan ook vaak die tegenstrijdigheid zien.”


Voor mijn werk haal ik inspiratie uit materialen die voor de meeste mensen als afval beschouwd worden.

Karl Karlas, beeldend kunstenaar

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van Het Klimaatmuseum.