Je voetafdruk

Maker

India Rose Klap

Titel

Lieve Eva

Jaar

2020

Plaats

Forteiland Pampus

Lieve Eva

India Rose Klap maakt speciaal voor ons project Het Klimaatmuseum gaat voor Pampus nieuw werk over klimaat. Lieve Eva wordt een handboek voor duurzaam eten. Met onder andere: nieuwe gedragscodes, onderzoek naar de flora en fauna van Pampus, tips en recepten.

Onderaan deze pagina kun je het werk van India Rose stap voor stap volgen.

Wat is duurzaam eten?

De manier waarop wij ons voedsel produceren is vaak schadelijk voor dieren, de natuur en het klimaat. We lijken de relatie met ons voedsel kwijt te zijn. Hoe kan het duurzamer? Doe mee met de kunstenaar en laat je verbeelding de vrije loop. Je kunt meedoen op het eiland of op onze website.

India Rose Klap

India Rose Klap (1995) woont en werkt in Amsterdam. Ze is een voedselkunstenaar en bijna afgestudeerd aan KASK, de kunstacademie in Gent. India Rose heeft als aanstormend talent al deelgenomen aan verschillende projecten, waaronder van Het Scheepvaartmuseum, We Make The City en VPRO Tegenlicht. Dit is de website van India Rose Klap.

Workshop

Op zondag 9 en zondag 16 augustus geeft India Rose workshops. Op 9 augustus organiseert ze een wildplukwandeling. Wat is er allemaal eetbaar op Pampus? Op 16 augustus wordt er samen gekookt. Hoe smaken de recepten uit het handboek? De workshops duren ongeveer een half uur en zijn coronaproof.

Tijden: 12:00 en 14:00 uur
Toegang: naast je Pampus ticket geen extra kosten
Graag aanmelden (i.v.m. corona): info@hetklimaatmuseum.nl

De klimaatcrisis gaat hand in hand met de manier waarop wij omgaan met ons voedsel.

India Rose Klap, voedselkunstenaar

Kom langs op Pampus!

Deze zomer (van 18 juli t/m 13 september 2020) gaat Het Klimaatmuseum voor Pampus! Drie kunstenaars creëren en exposeren nieuw werk over klimaat op Forteiland Pampus. Daarbij laten zij zich inspireren door het eiland en de bezoekers.

Ook organiseren we een superleuk publieksprogramma. Kortom: deze zomer kan niet meer stuk. Plan gauw je bezoek!

Updates van India Rose

Hieronder kun je mijn werk stap voor stap volgen.

18 juli

Vandaag ga ik van start met de creatie van mijn werk. Bekijk het interview:

 

24 juli

Ik ben hard bezig met het bouwen van mijn installatie. Welke materialen gebruik ik? Hout, glas, twee bomen, gouden kettingen, en natuurlijk appels.

 

1 augustus

Voor mijn kunstwerk ´Lieve Eva´gebruik ik maar liefst 800 appels! Ze komen direct van een appelboer in Zeewolde. Op het eiland houd ik ze gekoeld in het fort. Daar is namelijk een ruimte die vroeger ook als koeling werd gebruikt. Helemaal klimaatneutraal!

  

  

 

6 augustus

Vandaag maak ik kaartjes met daarop 180 geboden. De geboden zijn geïnspireerd op alle gesprekken die ik heb gevoerd met de bezoekers en de antwoorden die zijn gegeven op de vraag: Wat is duurzaam eten? Ik hang ze nu aan de appels. En als het kunstwerk af is, kun je ze  lezen in het handboek dat ik maak, genaamd ´Het Boekdeel Der Spijzen´.

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van Het Klimaatmuseum.