Je voetafdruk

Maker

Maarten Slof

Titel

Egbert de Engerd

Jaar

2021

Plaats

Leiden

Egbert de Engerd

Egbert de Engerd is een robot die afval slurpt. Met zijn drie magen verwerkt hij alles wat je erin stopt. Maar als je draait aan het wiel eronder, valt het afval weer uit een van de magen.

Vaak zien we robots (en techniek) als oplossing voor al onze problemen. Maar uiteindelijk moeten we toch zelf aan de knoppen draaien. Misschien kunnen we er beter voor zorgen dat we de problemen in eerste instantie niet veroorzaken. Dan hebben we ook geen ‘hulpjes’ als Egbert de Engerd nodig!

Maarten Slof

Maarten Slof (1991) maakte tijdens ons project Klimaatmakers dit spiksplinternieuwe kunstwerk. In 1 dag! Hij liet zich inspireren door de klimaatuitvinding die Annarijn (9 jaar) bedacht met het Klimaatmakers spel: de Scheppenrator.

Maarten Slof (1991) studeerde aan de TU Delft én de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Een unieke combinatie. De jonge maker is creatief en technisch in geest en in uitvoering. Hij werkt graag op een toegepaste wijze en betrekt daar het liefst zoveel mogelijk mensen bij.

Maarten over zijn deelname: “Duurzaamheid is voor mij een vanzelfsprekendheid, het is de basis voor al mijn werk. Zowel wat betreft de vorm als de inhoud. Ik gebruik bijvoorbeeld gerecyclede materialen of restmaterialen. En mijn werk gaat over samenwerken en het bewustmaken van de invloed die mensen hebben in de maatschappij”.


Duurzaamheid is voor mij een vanzelfsprekendheid, het is de basis voor al mijn werk.

Maarten Slof, beeldend kunstenaar en ontwerper

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van Het Klimaatmuseum.