Je voetafdruk

Maker

Rob Voerman

Titel

Food Cloud

Jaar

2021

Plaats

Leiden

Food Cloud

De Food Cloud is een zwevende, zelfvoorzienende gemeenschap. Er wordt voedsel verbouwd, drinkwater gezuiverd en kunst gemaakt. Een utopie.

Misschien hebben we dit soort toekomstbeelden nodig om ons de juiste richting op te wijzen. Want pas als we ons een duurzamere wereld kunnen voorstellen, kunnen we die ook creëren. Maar voorlopig zijn we daar nog niet. Systeemverandering is nodig. Een heel ander perspectief, een compleet andere manier van leven.

Rob Voerman

Rob Voerman (1966) maakte tijdens ons project Klimaatmakers dit spiksplinternieuwe kunstwerk. In 1 dag! Hij liet zich inspireren door de klimaatuitvindingen die bezoekers bedachten met het Klimaatmakers spel. Food Cloud is een mix van het Tijdreishuis en de Vliegende Voedselmaker.

Rob over zijn deelname: “Al verscheidene jaren spelen kwesties als klimaatverandering en verlies aan biodiversiteit een rol in verschillende van mijn werken. Ik probeer daarbij op mijn eigen wijze nieuwe invalshoeken te tonen en soms ook mogelijke systeemveranderingen t.a.v. deze onderwerpen te poneren. Het lijkt me daarom erg mooi om eens heel direct met een publiek hierover te sparren en in het discours rond deze thema’s iets bij te kunnen dragen als kunstenaar”.

Rob Voerman is internationaal succesvol met zijn monumentale installaties en sculpturen. Hij heeft onder andere geëxposeerd in MoMa (New York), het Stedelijk Museum Amsterdam, ArtZuid (Amsterdam), UCLA Hammer Museum (Los Angeles), Musée d’Art Contemporaine (Kinshasa) en Generali Foundation (Vienna). Hij hoopt dat zijn werk een verandering teweeg brengt, groot of klein.


Het lijkt me heel erg mooi om rond het thema klimaat iets bij te kunnen dragen als kunstenaar.

Rob Voerman, beeldend kunstenaar

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van Het Klimaatmuseum.