Je voetafdruk

Maker

Anne Fehres & Luke Conroy

Titel

Talk To Me

Jaar

2020

Plaats

Forteiland Pampus

Talk To Me

Anne & Luke maken speciaal voor ons project Het Klimaatmuseum gaat voor Pampus nieuw werk over klimaat. Talk To Me wordt een geluidsinstallatie die de natuur op Pampus een stem geeft. Wat heeft een boom, steen of grasspriet te zeggen? Absurde geluiden en fictieve dialogen laten ons nadenken over een andere, duurzamere wereld.

Onderaan deze pagina kun je het werk van Anne & Luke stap voor stap volgen.

Wat zegt de natuur op Pampus?

Dieren en planten raken steeds vaker in de problemen. Dat komt door klimaatopwarming en omdat ze niet genoeg worden beschermd. Wat zegt de natuur op Pampus hierover? Doe mee met de kunstenaars en laat je verbeelding de vrije loop. Je kunt meedoen op het eiland of op onze website.

Anne Fehres & Luke Conroy

Anne Fehres (1988) en Luke Conroy (1990) wonen en werken in Den Haag. Het kunstenaarsduo maakt installaties en audiovisueel werk. Anne heeft beeldende kunsten gestudeerd aan de kunstacademie in Gent (KASK) en Luke aan de University of Tasmania. Ze hebben ruime ervaring met exposities en residenties, zowel in Nederland als internationaal. Dit is de website van Anne Fehres en dit is de website van Luke Conroy.

Workshop

Op zondag 2 augustus geven Anne & Luke een workshop. Als de natuur op Pampus zou kunnen praten, wat zou het dan zeggen? En wat zou je willen vragen? Tijdens de workshop ga je op onderzoek uit. Door te luisteren, te kijken en te voelen. De workshop duurt ongeveer een half uur en is coronaproof.

Tijden: 12:00 en 14:00 uur
Toegang: naast je Pampus ticket geen extra kosten
Graag aanmelden (i.v.m. corona): info@hetklimaatmuseum.nl

Wij hopen met onze creativiteit en verbeeldingskracht een betekenisvolle betrokkenheid, verbondenheid en waardering met en voor de aarde te stimuleren.

Anne Fehres & Luke Conroy, beeldend kunstenaars

Kom langs op Pampus!

Deze zomer (van 18 juli t/m 13 september 2020) gaat Het Klimaatmuseum voor Pampus! Drie kunstenaars creëren en exposeren nieuw werk over klimaat op Forteiland Pampus. Daarbij laten zij zich inspireren door het eiland en de bezoekers.

Ook organiseren we een superleuk publieksprogramma. Kortom: deze zomer kan niet meer stuk. Plan gauw je bezoek!

Updates van Anne & Luke

Hieronder kun je ons werk stap voor stap volgen.

18 juli

Vandaag gaan we van start met de creatie van ons werk. Bekijk het interview:

 

30 juli

We zijn druk bezig met de opnames voor onze geluidsinstallatie. We zijn bijvoorbeeld in gesprek gegaan met Vicky, een boom op Pampus. Ze heeft hele interessante dingen te vertellen en een heel eigen karakter! Bekijk de foto’s:

 

2 augustus

Vandaag gaven we een workshop. Deelnemers hielpen ons met ons kunstwerk ‘Talk To Me’. Ze gingen in gesprek met het gras op Pampus. Elke grasspriet is uniek en heeft een eigen mening over klimaatverandering. Bekijk de foto’s:

 

 

7 augustus

De scripts zijn af en opgenomen! Nu zijn we druk aan het editen. We kunnen niet wachten om iedereen voor te stellen aan Maria, Vicky en Dario.

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van Het Klimaatmuseum.