Je voetafdruk

Over

Het Klimaatmuseum

Het Klimaatmuseum gaat over de grootste uitdaging van dit moment: klimaatverandering. Samen met kunstenaars en een groot en divers publiek geeft Het Klimaatmuseum een artistiek en hoopvol antwoord op de klimaatcrisis.

Tentoonstellingen

Van 15 oktober tot en met 2 november 2019 organiseerde het spiksplinternieuwe museum de allereerste tentoonstelling. Een pop-up midden op Utrecht Centraal Station. Het was een groot succes!

En op 17 en 18 januari 2020 was Het Klimaatmuseum met een kleine versie van de pop-up te gast op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Te gek.

Op 22 september 2018 organiseerde Het Klimaatmuseum ook al een pilot: Project 2050.

Momenteel reizen we verder met de pop-up en werken we aan nieuwe projecten.

Team

Laura van Rutten
Oprichter
Rixt Wieringa
Development
Jij?
Communicatie (stage/vrijwillig)

Wat

Het Klimaatmuseum maakt tentoonstellingen, organiseert programma’s en creëert online content over kunst en klimaatverandering. Het Klimaatmuseum ambieert om zo snel mogelijk van een museum met wisselende activiteiten uit te groeien tot een permanent museum.

Hoe

Het Klimaatmuseum stimuleert en faciliteert creativiteit, verbeelding en dialoog op het gebied van klimaatverandering. Het museum betrekt hierbij een groot en divers publiek en werkt nauw samen met kunstenaars, designers, performers en andere creatievelingen.

Waarom

Het Klimaatmuseum geeft een cultureel-artistiek en hoopgevend antwoord op de klimaatcrisis, en werkt op die manier mee aan een duurzamere wereld.

Raad van toezicht

Anne Knol
Voorzitter
Denise de Boer
Penningmeester
Annemarie den Dekker
Algemeen lid
Thiëmo Heilbron
Algemeen lid

Pas als we ons een duurzame wereld kunnen verbeelden, kunnen we die duurzame wereld ook creëren. En we komen pas in beweging als we worden geraakt en geïnspireerd.

Laura van Rutten, oprichter

Contactgegevens

Naam: Stichting Het Klimaatmuseum
E-mailadres: info@hetklimaatmuseum.nl
Postadres: Roelof Hartplein 122, 1071 TT Amsterdam
Telefoonnummer: 06 11 24 78 29

Zakelijke gegevens

KvK: 72088567
RSIN: 858981208
IBAN: NL 72 TRIO 0379 6528 62
BTW-nummer: NL858981208B01

Het Klimaatmuseum is een culturele ANBI.

Vraag en antwoord

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van Het Klimaatmuseum.