Je voetafdruk

Over

Het Klimaatmuseum

Het Klimaatmuseum is een pop-up museum over de grootste uitdaging van dit moment: klimaatverandering. Samen met kunstenaars en een groot en divers publiek geeft Het Klimaatmuseum een cultureel-artistiek antwoord op de klimaatcrisis.

Tentoonstellingen

We hebben sinds de oprichting van het museum (in 2018) een aantal tentoonstellingen georganiseerd: Een pop-up museum midden op Utrecht Centraal Station (2019), dat was een groot succes. Een showcase op Eurosonic Noorderslag in Groningen (2020), ook te gek. En het begon allemaal met een pilot op het Klimaatfestival (2018): Project 2050.

Deze zomer (18 juli t/m 13 september 2020) gaat Het Klimaatmuseum voor Pampus. Drie kunstenaars creëren en exposeren nieuw werk over klimaat op Forteiland Pampus. Hierbij organiseren we ook een publieksprogramma. Allemaal coronaproof. Plan je bezoek!

Team

Laura van Rutten
Oprichter
Rixt Wieringa
Development
Jij?
Communicatievrijwilliger

Wat

Het Klimaatmuseum maakt tentoonstellingen, organiseert programma’s en creëert online content over kunst en klimaatverandering.

Hoe

Het Klimaatmuseum stimuleert en faciliteert creativiteit, verbeelding, bewustwording en dialoog op het gebied van klimaatverandering. Het museum betrekt hierbij een groot en divers publiek en werkt nauw samen met kunstenaars, designers, performers en andere creatieven.

Waarom

Het Klimaatmuseum geeft een cultureel-artistiek antwoord op de klimaatcrisis, en werkt op die manier mee aan een duurzamere wereld.

Raad van toezicht

Anne Knol
Voorzitter
Denise de Boer
Penningmeester
Annemarie den Dekker
Algemeen lid
Thiëmo Heilbron
Algemeen lid

Kunstenaars maken de klimaatcrisis meer inzichtelijk en invoelbaar.

Laura van Rutten, oprichter

Contactgegevens

Naam: Stichting Het Klimaatmuseum
E-mailadres: info@hetklimaatmuseum.nl
Postadres: Roelof Hartplein 122, 1071 TT Amsterdam
Telefoonnummer: 06 11 24 78 29

Zakelijke gegevens

KvK: 72088567
RSIN: 858981208
IBAN: NL 72 TRIO 0379 6528 62
BTW-nummer: NL858981208B01

Het Klimaatmuseum is een culturele ANBI.

Vraag en antwoord

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van Het Klimaatmuseum.