Je voetafdruk

Over ons

Het Klimaatmuseum

Het Klimaatmuseum is een pop-up museum over de grootste uitdaging van dit moment: klimaatverandering. Samen met kunstenaars en creatieven organiseren we vernieuwende, inspirerende en prikkelende projecten over de klimaatcrisis.

Ons verhaal

We weten het al langer dan vandaag: klimaatverandering heeft grote gevolgen voor mens, dier en natuur. We weten ook wat de oorzaak is: we stoten veel te veel broeikasgassen uit, zoals CO2. Toch doen we veel te weinig om het op te lossen. Blijkbaar is enkel kennis van feiten niet genoeg.

We komen pas in beweging als we worden geraakt. Maar de klimaatcrisis is nog niet altijd goed te zien of te voelen. Om de urgentie toch door te laten dringen, is een hoop creativiteit en verbeelding nodig. Kunstenaars hebben dat! Daarom geeft Het Klimaatmuseum hen een podium.

Kunstenaars kunnen ook nieuwe, inspirerende en prikkelende perspectieven bieden. Daarmee maken ze ruimte om na te denken over een compleet andere wereld. Dat is belangrijk. Want pas als we ons een alternatieve, duurzame wereld kunnen voorstellen, kunnen we die wereld ook creëren.

Waarom

We zoeken naar antwoorden op de vraag: Hoe kunnen kunst, creativiteit en verbeelding helpen bij het oplossen van de klimaatcrisis?

Hoe

We werken nauw samen met kunstenaars, creatieven en organisaties met vergelijkbare doelen. We betrekken een groot en divers publiek, door de projecten toegankelijk te maken en naar mensen toe te komen.

Wat

Het Klimaatmuseum is een pop-up museum voor klimaatkunst. We voeren vernieuwende, inspirerende en prikkelende projecten uit door het hele land.

Kunstenaars kunnen de klimaatcrisis meer inzichtelijk en invoelbaar maken.

Laura van Rutten, oprichter

Help je mee?

“Pas als we ons een duurzame wereld kunnen voorstellen, kunnen we die wereld ook creëren. Kunstenaars hebben de verbeelding en creativiteit om ons daarbij te helpen. Ze kunnen de klimaatcrisis ook meer inzichtelijk en invoelbaar maken. En ons nieuwe perspectieven geven.

Daarom heb ik in 2018 Het Klimaatmuseum opgericht: een vernieuwend pop-up museum voor klimaatkunst. Met onze projecten willen we zoveel mogelijk positieve impact maken voor een beter klimaat. Met jouw steun kunnen we nog meer impact maken. Help je mee? Dat kan door te doneren of door vriend te worden. Elke bijdrage helpt. Alvast heel erg bedankt.”

Laura van Rutten, oprichter

Raad van toezicht


Annemarie den Dekker
Voorzitter
Denise de Boer
Penningmeester
Simon Bushell
Algemeen lid

Contactgegevens

Naam: Stichting Het Klimaatmuseum
E-mailadres: info@hetklimaatmuseum.nl
Postadres: Roelof Hartplein 122, 1071 TT Amsterdam
Telefoonnummer: 06 11 24 78 29

Zakelijke gegevens

KvK: 72088567
RSIN: 858981208
IBAN: NL 72 TRIO 0379 6528 62
BTW: NL858981208B01

Het Klimaatmuseum is een culturele ANBI.

Jaarverslagen

2020

2019

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van Het Klimaatmuseum.