Je voetafdruk

Over

Het Klimaatmuseum

Het Klimaatmuseum is een pop-up museum over de grootste uitdaging van dit moment: klimaatverandering. Samen met kunstenaars en creatieven organiseren we vernieuwende, inspirerende en prikkelende projecten over de klimaatcrisis.

Ons verhaal

We weten het al langer dan vandaag: klimaatverandering heeft grote gevolgen voor mens, dier en natuur. We weten ook wat de oorzaak is: we stoten veel te veel broeikasgassen uit, zoals CO2. Toch doen we veel te weinig om het op te lossen. Blijkbaar is enkel kennis van feiten niet genoeg.

We komen pas in beweging als we worden geraakt. Maar de klimaatcrisis is nog niet altijd goed te zien of te voelen. Om de urgentie toch door te laten dringen, is een hoop creativiteit en verbeelding nodig. Kunstenaars hebben dat! Daarom geeft Het Klimaatmuseum hen een podium.

Kunstenaars kunnen ook nieuwe, inspirerende en prikkelende perspectieven bieden. Daarmee maken ze ruimte om na te denken over een compleet andere wereld. Dat is belangrijk. Want pas als we ons een alternatieve, duurzame wereld kunnen voorstellen, kunnen we die wereld ook creëren.

Waarom
Meer kunst en verbeelding over klimaat.

Hoe
Door samen te werken met kunstenaars en creatieven.

Wat
Tentoonstellingen, programma’s en online content. De projecten zijn vaak experimenteel en zo duurzaam mogelijk.

Wie
Voor iedereen met interesse in klimaatkunst.

Waar
Het Klimaatmuseum is een pop-up museum. Het museum organiseert de projecten op verrassende locaties en in samenwerking met andere organisaties.

Wanneer
Het Klimaatmuseum is in 2018 als stichting opgericht. Het museum zal sluiten als de klimaatcrisis is opgelost. Hopelijk zo snel mogelijk.

Kunstenaars kunnen de klimaatcrisis meer inzichtelijk en invoelbaar maken.

Laura van Rutten, oprichter

Help je mee?

Voor elk project zoeken we natuurlijk kunstenaars met interesse voor de klimaatcrisis. Daarnaast zoeken we ook altijd diverse teamleden, zoals: een curator, productieleider, fondsenwerver, communicatiespecialist, tentoonstellingsontwerper, programmaleider, suppoosten en decorbouwers. Lijkt het jou leuk om te helpen bij ons volgende toffe project? Stuur dan een mailtje naar: info@hetklimaatmuseum.nl. Alvast bedankt!

Laura van Rutten, oprichter

Raad van toezicht


Anne Knol
Voorzitter
Denise de Boer
Penningmeester
Annemarie den Dekker
Algemeen lid
Thiëmo Heilbron
Algemeen lid

Contactgegevens

Naam: Stichting Het Klimaatmuseum
E-mailadres: info@hetklimaatmuseum.nl
Postadres: Roelof Hartplein 122, 1071 TT Amsterdam
Telefoonnummer: 06 11 24 78 29

Zakelijke gegevens

KvK: 72088567
RSIN: 858981208
IBAN: NL 72 TRIO 0379 6528 62
BTW: NL858981208B01
Incassant ID: NL17ZZZ720885670000

Het Klimaatmuseum is een culturele ANBI.

Jaarverslagen

2020

2019

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van Het Klimaatmuseum.