Je voetafdruk

Over

Het Klimaatmuseum

Het Klimaatmuseum is een pop-up museum over de grootste uitdaging van dit moment: klimaatverandering. Samen met kunstenaars en een groot en divers publiek geeft Het Klimaatmuseum een cultureel-artistiek antwoord op de klimaatcrisis.

Ons verhaal

We weten het al langer dan vandaag: klimaatverandering heeft grote gevolgen voor mens, dier en natuur. We weten ook wat de oorzaak is: we stoten veel te veel broeikasgassen uit, zoals CO2. Toch doen we veel te weinig om het op te lossen. Blijkbaar is kennis niet genoeg.

We komen pas in beweging als we worden geraakt. En als we worden geïnspireerd. Daar is een hoop creativiteit en verbeeldingskracht voor nodig. Kunstenaars en creatieven hebben dat gelukkig. Daardoor kunnen zij de klimaatcrisis meer inzichtelijk en invoelbaar maken.

Ook kunnen kunstenaars de ruimte creëren om na te denken over een compleet andere wereld. Een wereld met heel andere normen en waarden, systemen en gewoontes. Dat is belangrijk. Want pas als we ons een duurzamere wereld kunnen voorstellen, kunnen we die duurzamere wereld ook creëren.

Team

Laura van Rutten
Oprichter
Rixt Wieringa
Development
Jij?
Communicatievrijwilliger

Waarom

Meer kunst, verbeelding en dialoog over klimaat.

Hoe

Door samen te werken met kunstenaars en andere creatieven.

Wie

Voor een groot en divers publiek.

Wat

Tentoonstellingen, programma’s en online content.

Waar

Het Klimaatmuseum is een pop-up museum. Het museum organiseert de activiteiten buiten de traditionele museummuren, op verrassende locaties, in samenwerking met andere organisaties en met duurzame concepten.

Wanneer

Het Klimaatmuseum is in 2018 als stichting opgericht. Het museum zal sluiten als de klimaatcrisis is opgelost. Hopelijk zo snel mogelijk.

Raad van toezicht

Anne Knol
Voorzitter
Denise de Boer
Penningmeester
Annemarie den Dekker
Algemeen lid
Thiëmo Heilbron
Algemeen lid

Kunstenaars maken de klimaatcrisis meer inzichtelijk en invoelbaar.

Laura van Rutten, oprichter

Contactgegevens

Naam: Stichting Het Klimaatmuseum
E-mailadres: info@hetklimaatmuseum.nl
Postadres: Roelof Hartplein 122, 1071 TT Amsterdam
Telefoonnummer: 06 11 24 78 29

Zakelijke gegevens

KvK: 72088567
RSIN: 858981208
IBAN: NL 72 TRIO 0379 6528 62
BTW-nummer: NL858981208B01

Het Klimaatmuseum is een culturele ANBI.

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van Het Klimaatmuseum.