Je voetafdruk

Veiling Klimaatmakers

Veiling Klimaatmakers was groot succes

De veiling van ons project Klimaatmakers, die plaatsvond op 22 september 2021 in Leiden, was een groot succes. Drie spiksplinternieuwe klimaatuitvindingen gingen onder de hamer. Een jeugdjury besloot wie het beste bod deed. Het ging niet om het hoogste geldbedrag maar om het beste commitment: de belofte om werk te maken van de uitvinding.

Heel veel dank aan alle gulle bieders! Jullie commitments zijn echt geweldig. Winnende bieders: Hoogheemraadschap Rijnland, TechnoLab, Leiden2022, Verwonder om de Hoek en Hogeschool Leiden.

De uitvindingen zijn gemaakt door kunstenaars die zich lieten inspireren door de ideeën van kinderen. Zo is de cirkel rond: de klimaatuitvindingen die kinderen bedachten, komen via kunst en commitments ook weer ten goede van kinderen (en volgende generaties). Zo groot kan de kracht van klimaatkunst dus zijn!

Lees hieronder meer over de resultaten.


Snelregenwater

Snelregenwater wordt geadopteerd door een alliantie van Hoogheemraadschap Rijnland, TechnoLab en Leiden2022. Ze gaan onder andere met schoolkinderen aan de slag met de onderwerpen klimaat en water.

Karl Karlas ontwierp Snelregenwater naar het idee van Zeteo (11 jaar). De installatie brengt overtollig regenwater naar plekken waar juist droogte is.

Meer informatie over dit werk.

Egbert de Engerd

Egbert de Engerd wordt een mascotte voor de circulaire initiatieven van Hogeschool Leiden. Ook sluiten hier individuele deelnemers bij aan om het thema ‘afval’ op creatieve manieren op de kaart te zetten in de gemeente.

Maarten Slof ontwierp Egbert de Engerd naar het idee van Annarijn (9 jaar). Egbert is een robot die afval sorteert en tegelijk vragen stelt over eigen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over dit werk.

Food Cloud

Food Cloud vindt een plek bij Verwonder om de Hoek en Leiden2022, waar het een aanmoediging wordt voor mensen om radicale verbeelding toe te passen bij het oplossen van grote vraagstukken.

Rob Voerman ontwierp Food Cloud naar de ideeën van een aantal kinderen, zoals een tijdreizend huis en een vliegende voedselmaker. Het object is een toekomstige, zwevende, zelfvoorzienende gemeenschap.

Meer informatie over dit werk.

Vervolg

Vind jij Klimaatmakers ook te gek? En zou je betrokken willen worden, bijvoorbeeld met jouw school, gemeente of organisatie? Laat het ons dan weten, want we zoeken nieuwe samenwerkingen om het project door te laten groeien. Stuur een mailtje naar: info@hetklimaatmuseum.nl. Leuk!

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van Het Klimaatmuseum.